Хто виробляє автомобіль Чері

Компанія Chery Automobile заснована близько 20 років тому з ініціативи мерії г.Уху провінції Китаю Аньхой. Акціонерами компанії виступили 5 державних компаній цієї провінції. До сьогоднішнього дня 90% акцій компанії належать державі. В основі виробничої бази компанії було обладнання заводу Ford. 18.12.1999 з конвеєра заводу зійшов перший автомобіль, а вже в 2007 р був випущений мільйонний. Компанія стала першим китайським національним автомобільним експортером.

Компанія постійно інвестує кошти в модернізацію власних технологічних виробництв і в проведені наукові дослідження. Свій перший НДІ був відкритий вже через 6 років після заснування фірми. У різні роки свого існування компанія підтверджувала високу якість своєї продукції отриманням сертифікатів якості в різних країнах.

Хто виробляє автомобіль Чері в світі

На сьогодні Chery Automobile налічує 6 автозаводів і 11 складальних виробництв розосереджених по всьому світу. Також компанія має лабораторію для тестування спільну з американською MTS Systems - загальновизнаним світовим лідером тестування автомашин. Дослідження MTS Systems використовуються Mercedes-Benz, Ford, Volkswagen, General Motors, Boeing і Airbus. Все це дозволяє бренду Chery утримувати лідируючі місця в Китаї з експорту автомашин.

Щороку заводи Chery випускають близько 650 000 автомашин, 650 000 двигунів, 400000 комплектів трансмісії. Продукція бренду експортується в 60 країн світу.

На сьогоднішній день Chery володіє необхідними виробничими потужностями, що дозволяють домагатися грандіозного зростання в цій галузі, розвиває проектно-конструкторський потенціал, який гарантує конкурентоспроможність марки в усьому світі. Сьогодні в компанію входять автозаводи по всьому світу, завод з виробництва трансмісій, НДІ автомобільної техніки, автомобільний інститут проектування. Сукупні активи підприємства вище 22 млрд китайських юанів.

Автомобіль Чері в Україні

Бренд Chery добре відомий українським автовласникам і зазначає в цьому році 10-річний ювілей від початку продажів на ринку країни. За цей час по всій Україні купили більше 77 500 автомобілів Chery. Сьогодні бренд представляє офіційний дистриб'ютор автомобілів Chery в країні, компанія «Сі Ей Автомотів» Української Автомобільної Корпорації. За час свого позиціонування на вітчизняному ринку виробник пройшов тривалий шлях і став багаторічним лідером по експортованих автомобілів за межі Китаю.

Chery автомобіль виробник світового рівня

Австрійська компанія AVL працює з Chery в області силових агрегатів і модернізації запчастин. Бере участь у створенні трансмісії німецька корпорація Bosch. У 2003 році корпорація вводить завод з виробництва автомобілів в Ірані, з конвеєрів якого новенькі автомобілі починають сходити вже в 2005. У 2005-му відкривається складальний завод в Росії, трохи пізніше в Індонезії. У Єгипті починається виробництво автомобіля Speranza. В цей же час починається експорт автомашин в США. У 2005 р освоюється випуск двигунів, що відповідають нормам Euro IV. З 2006-го автомобілі Чері з'явилися в Україні. У 2015 році корпорація вийшла на ринок Казахстану.

На сьогоднішній день керівництво Chery приділяє особливу увагу партнерству. Поліпшенню робочих процесів і якості автомобілів сприяє співпраця з американськими корпораціями Quantum і Chrysler, з відомою італійською компанією Fiat. Завдяки партнерству з відомими конструкторськими компаніями: англійської Lotus Engineering, японської Mitsubishi Engineering відбувається розвиток технологічних рішень. Дизайнерське витонченість автомобілів стало можливим завдяки діяльності спільно з італійськими дизайнерськими бюро Bertone і Pininfarina. Ці конструкторські компанії працювали з такими брендами, як: Ferrari, Maserati, Lamborghini і ін.

Модельний ряд Чері: з року в рік

Chery Automobile володіє п'ятьма брендами: Chery, Rely, Kerry, Riich, Xuan Yuan. У модельному ряду є міські автомобілі (Chery Kimo), малі моделі (Chery Bonus), автомобілі середнього класу (Chery CrossEaster), хетчбеки і седани малого і середнього класу (Chery M11) і навіть позашляховики (Chery Tiggo).

У різні роки Chery випускалися такі популярні моделі:

  • хєтчбєкі- Chery A3, Chery Kimo, Chery Sweet;
  • седани - Chery Amulet, Chery Eastar, Fora, Chery Oriental Son, Chery QQ 6;
  • універсал - Chery CrossEastar;
  • кроссовер - Chery Tiggo.

У 2010 Chery виробляє 10 найбільш затребуваних моделей: Eastar, Cowin, A5, V5, Tiggo 3, QQ3 (Sweet), Karry, Riich 2, QQ6, A1, двигуни, трансмісії, інші вузли і агрегати для них. Ці моделі знаходяться в діапазоні особливо малого класу-середньо- і великогабаритні легкові моделі.

В цьому році у продажу найбільш актуальні:

  • седаны -  Chery Arrizo 7, Chery Bonus 3, Chery M 11;
  • хєтчбєкі- Chery Bonus, Chery IndiS, Chery M 11 Hatchback, Chery Very;
  • кросовери - Chery Tiggo5, Chery Tiggo FL.

Високий дизайн, відмінну якість, чудова оснащеність моделей втілилися в лінійці Ambition Line, яка складається з 3 автомобілів. Седани Chery Bonus 3, Chery Arrizo 7 і кросовер Chery Tiggo5 - ось результат нової стратегії, яка об'єднала сучасні технології, функціональність і максимальну безпеку. Над їх дизайном працювали всесвітньо відомі дизайнери - Джеймс Хоуп з General Motors, Хакан Саракоглу з Porsche. Моделі Ambition Line стали першими пройшли комплексне тестування в лабораторії концерну.

Хороші автомобілі від Чері

Хороші автомобілі Chery завжди виводили корпорацію в лідируючі бренди Азії. Місткі салони, зручна архітектура, фірмовий стиль зробили компанію справжнім монстром китайського автомобільного бізнесу. На chery характеристики з успіхом змагалися з відомими європейськими брендами.

Вершина творчості інженерів - кросовери Чері. У компанії склався вже власний фірмовий стиль, а модельний ряд складений лідерами цього сегменту:

  • Tiggo FL – старе покоління паркетника Тігго, який неодноразово був лідером продажів в СНД;
  • Indis – невеликий іміджевий автомобіль;
  • Tiggo 5 – лідер ринку з прекрасним двигуном і з багатою комплектацією за відносно скромні гроші.

Новий преміальний седан Arrizo 7 - великий просторий автомобіль з сучасним зовнішнім виглядом салону, надійної підвіскою і відмінним співвідношенням ціни, комфорту і якості.

Щільно співпрацює Чері і з місцевим виробником. 28 травня в Києві на «Столичному Автошоу» показали новий концепт ЗАЗ Slavuta Nova. Зовні хетчбек Slavuta Nova ідентичний Chery Riich G2 2011 Випуску Slavuta Nova з китайських запчастин одночасно вигідний і ЗАЗу, і Chery. З 2016 року в Україні заборонено ввезення ТЗ, за нормами нижче Евро5, з 1 січня 2018 і з двигунами нижче Євро-6, що створює вагому перешкоду для імпорту китайських брендів.