Nissan стануть електро до 2030 року

Компанія Nissan планує стати кліматично нейтральною до 2050 року. Це буде досягнуто за рахунок масштабної електрифікації модельного ряду, а також впровадження децентралізованої системи виробництва електроенергії з поновлюваних джерел на всіх виробничих майданчиках.

Перехід до кліматичної нейтральності до 2050 року є невід'ємною частиною довгострокових стратегій розвитку не тільки Європи, а й Японії. На практиці це означає, що весь обсяг викидів парникових газів від підприємств і транспорту буде компенсований за рахунок поновлюваних джерел енергії (ВДЕ), електромобілів і лісовідновлення. До речі, заходи, запропоновані Nissan, не є чимось унікальним, в тій чи іншій мірі всі виробники зараз їм віддані.

Так, японська марка має намір прискорити впровадження інноваційних технологій, зокрема, твердотільних батарей. Не забута і гібридна установка послідовно типу e-Power - частково завдяки їй до 2030 року всі нові автомобілі Nissan на ключових ринках (Японія, Китай, США і Європа) будуть електрифіковані. Виробничі об'єкти японці переведуть на «зелене» електрику, почнуть використовувати більше вторсировини, а ряд процесів оптимізують.