Об'єднання Tesla і Toyota

Про це стали повідомляти різні мережеві джерела.

Згідно з опублікованими даними, американська корпорація Tesla веде переговори з представниками японського автовиробника Toyota про укладення партнерської угоди. Повідомляється, що можливе співробітництво буде вестися в сфері створення платформи для компактного повністю електричного кросовера.

Передбачається, що в рамках партнерства компанія Toyota надасть Tesla платформу для електромобілів, а американці в свою чергу «поділяться» з японцями частиною платформи електронного урядування та програмного забезпечення. Це може означати, що в найближчі кілька років під маркою однієї чи іншої компанії в продажу з'явиться недорогий компактний кросовер.

Варто зазначити, що подібні чутки з'явилися відразу після того, як Volkswagen оголосив про свій намір перевершити Tesla з продажу електромобілів в найближчі п'ять років. Нагадаємо, на початку року було оголошено про випуск кросовера Toyota RAV4 з повністю електричною силовою установкою виробництва Tesla, так що, нова угода стане продовженням співпраці між двома компаніями.